• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivić najavila tužbu protiv ministarke Vidović zbog "Prointera"

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Trivićeva tvrdi da je Vidovićeva "omogućila protivpravno pribavljanje imovinske koristi firmi Prointer".

 Trivić najavila tužbu protiv Zore Vidić Izvor: Mondo/Slaven Petković

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je da će danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka predati krivičnu prijavu protiv ministarke finansija Republike Srpske Zore Vidović zbog, kako tvrdi, postojanja osnovane sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

Trivićeva tvrdi da je Vidovićeva "omogućila protivpravno pribavljanje imovinske koristi firmi `Prointer`, koja ima zaključen ugovor sa Vladom Srpske o nadzoru priređivača igara na sreću".

"Taj posao Srpsku i njene građane košta 15 miliona KM godišnje, a ugovor je potpisan na 10 godina", rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je navela da je Vidovićeva postupila prema zahtjevu "Prointera", koji je, kako kaže, od Ministarstva finansija tražio da se zbog vanrednih okolnosti - inflacije poveća naknada po aparatu sa 40 KM na 50 KM, te dodala da "inflacija nije vanredna okolnost".

Trivićeva je rekla da danas nije uspjela da preda prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, jer, kako je navela, administrativni radnici ne primaju prijave, te će, kako je najavila, to učiniti poštom.

Vidović: Zakon i procedude ispoštovani

"Zakon i procedure ispoštovani i revizorska kuća je realno utvrdila sve", rekla je za RTRS ministarka finansija Zora Vidović reagujući na krivičnu prijavu koju je protiv nje podnijela predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić zbog kako navodi "zloupotrebe službenog položaja, čime je omogućeno protivpravno pribavljanje imovinske koristi firmi "Prointer" nastalo izmjenom Pravilnika o tehničkim karakteristikama računarskog sistema za nadzor priređivanja igara na sreću".

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE