• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladajuća koalicija u RS prelomila: Izlaze na izbore po izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo Šmit

Autor Brankica Spasenić

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, okupljena oko SNSD-a, donijela je danas odluku da izađu na predstojeće Lokalne izbore po izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH, kojeg vlast u RS ne priznaje, Kristijan Šmit.

 Vladajuća koalicija Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je kazao da je vladajuća koalicija u RS odlučila da sugeriše u svim strankama da izađu na izbore. Na ovom sastanku u Banjaluci su prisustvovali i predstavnici Ujedinjene Srpske, SP-a, Demosa, SPS-a, NPS-a…

“Scenario je da su se međunarodna zajednica i opozicija dogovorili da će izbore sprovesti po svaku cijenu. Ovo ne znači nikakvo priznavanje odluke Šmita i idemo dalje sa usvajanjem Izbornog zakona RS i on će biti primijenjen na narednim izborima. Ovo je odluka koju smo morali donijeti. Mišljenja su različita. Ja i dalje mislim da nije trebalo da izlazimo na izbore”, kazao je Dodik.

Dodik se obrušio na opoziciju RS, koja nije učestvovala u ovim razgovorima, uz ocjenu da imaju podaničku politiku prema međunarndoj zajednici. Govoreći o procedurama za eventualno usvajanje Izbornog zakona RS, kazao je da bi u najboljem slučaju to moglo biti završeno za oko mjesec i po.

“U cajtnotu smo i ne želimo da prepustimo opzociji da rasture RS do kraja, jer bi se kretali pod patronatom stranaca, išli do kraja, kao što smo gledali na Kosovu... “, dodao je.

Dodao je kako su ove izborne okolnosti - ilegalne, ali da će oni pokazati da će ova koalicija nesumnjivo dobiti izbore.

“Mogu da najavim sa sigurnošču odličan rezultat ove koalicije i pozivam javnost da shvate izdajničko ponašanje opozicije i da ne glasaju za njih i naprave otklon od njih, a posebno od SDS-a, dok je PDP poznata izdajnička partija a o Nebojši Vukanoviću i njegovoj poltiici ne treba ništa da govorim, koji na bazi problema u društvu želi da pridobije jedna dio nezadovoljnih ljudi”, istakao je Dodik.

Lideri Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je rekao da su bili prinuđeni da ne dozvole nemire u RS koje bi navodno inicirala opozicija i stranci.

“Potpuno smo demaskirali namjeru da sprovedu izbore bez nas. Nismo pali u zamku. Ovo je veliki njihov poraz”, kazao je Stevandić.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vec vidjeno

Karakter nula

Mile

Samo fotelje su bitne. Pričate da se borite za srpski narod, u Narodnoj skupštini donosite odluke koje ne poštujete. Mile i Stevandić "veliki Srbi"...

Djomla

A izvinjenje za omalovazavanje Narodne skupstine po stoti put.

Sale

Nema ovdje opozicija pozicija dragi naši, vaš zadatak sve do jednog je da se borite za RS i poštujete odluke NSRS i Ustav RS i BiH. Kako god, idete sad na izbore pa će vas ocijeniti narod

Mirko

Sada vam je opozicija kriva zbog vase kapitulacije. Kakvog su okusa zabe?

MONDO REPORTAŽE