• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bećirović nakon usvajanja rezolucije: "Pobijedila je istina"

Autor Dragana Božić

Danas je istorijski dan za BiH, Evropu ali i cijelo čovječanstvo, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović u javljanju iz Njujorka.

 Bećirović o usvajanju rezolucije Izvor: YouTube, screenshot

Dodaje da je ovo dan istine i pravde.

"U mojim mislima su prije svega žrtve počinjenog genocida i njihove porodice. Majke Srebrenice koje se decenijama hrabro bore za istinu. Mnoge majke Srebrenice su i preselile na onaj drugi, bolji svijet a da nisu dočekale ovu rezoluciju Generalne skupštine UN-a. Ovo je makar mali djelić pravde. Moja poruka svim ljudima koji vole BiH je da danas ne treba biti nikakve euforije, već se trebamo ponašati dostojanstveno i odgovorno", kazao je Bećirović.

Još jednom naglašava da rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda, jer u njoj je jasno naglašena individualna odgovornost presuđenih ratnih zločinaca.

"Naša budućnost je u zajedničkom životu gdje ćemo naše odnose graditi na bazi istine i pravde. U zadnjih dva mjeseca učinili smo ogromne napore da rezolucija bude usvojena. Mislim da je ovo možda jedna od najvećih diplomatskih pobjeda BiH u njenoj istoriji. Imam i poruku za predsjednika Srbije", poručio je Bećirović iz Njujorka za "Avaz".

Bećirović je nakon usvajanja rezolucije na svom Facebook profilu objavio: "Pobijedila je istina. Dokazali smo da ozbiljan i posvećen rad može dati rezultat".

 (Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XJB3

Genocidaši odlučuju ko je pobio genocid koji nije bio ,strašno.

MONDO REPORTAŽE