• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK odlučio: Odgađaju se izbori u pojedinim mjestima BiH

Autor Dušan Volaš

Centralna izborna komisija BiH nakon sastanaka sa relevantnim institucijama i odgovora koje su dostavile nadležne uprave civilnih zaštita donijela je odluku o načinu održavanja lokalnih izbora, a shodno poplavama koje su pogodile pojedine opštine.

 CIK odlučio: Odgađaju se izbori u pojedinim mjestima BiH Izvor: CIK BiH

"Sve izborne komisije osnovnih izbornih jedinica nastavljaju sa dostavom izbornog materijala biračkim odborima, u toku sutrašnjeg dana, u skladu s unaprijed utvrđenim planovima, osim izbornih komisija u Federaciji BiH, i to: Jablanica, Konjic, Fojnica, Kiseljak, Kreševo, Breza, Visoko, Prozor – Rama, Bihać i Grad Mostar", naveli su iz CIK-a.

U vezi sa organizacijom izbora u ovim izbornim jedinicama ili pojedinim biračkim mjestima u ovim izbornim jedinicama, Centralna izborna komisija BiH će se odrediti na sjednici koja će biti nastavljena u suboru u toku dana nakon pribavljanja dodatnih informacija sa terena.

Takođe, naglašavaju da Centralna izborna komisija BiH nastavlja pratiti dalji razvoj situacije te će u slučaju potrebe pravovremeno reagovati donošenjem odgovarajućih zaključaka u cilju organizacije izbora.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE