Tradicionalna ruska supa "vraća u život": Evo kako se priprema! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjereni recepti

Tradicionalna ruska supa "vraća u život": Evo kako se priprema!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Napravite ovu ukusnu rusku supu, oduševiće sve ukućane!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/JackF

Ova ruska supa služi se i u restoranima širom svijeta, i popularna je zbog rustičnog izgleda, a bogatog, dimljenog ukusa i arome.

Rusi je nazivaju "soljanka", ili seoska supa, i veoma je zgodna ako imate ostatke mesa s kojima niste sigurni šta biste uradili. Stavite ih u ovu supu!

Suvo meso možda nije najzdravije, ali se u ovoj ruskoj supi nalaze brojne druge zdrave namirnice. To su limun, kiseli krastavci koje obožavamo i masline.

Servira se topla, uz veliku kašiku kisele pavlake koja "gasi" njen jak ukus.

Evo kako se sprema!

Sastojci:

Suva koljenica (mogu i rebra)
100 grama dimljenog mesa po izboru
Lovorov list
Biber u zrnu
Tri kisela krastavca
Jedna šargarepa
Jedna glavica luka
Koncentrat paradajza
Dimljena paprika
Šaka maslina
Sok polovine limuna
So, biber
Mirođija

Priprema:

Koljenicu stavite u šerpu i dolijte vodu da ogrezne, dodajte dva lista lovora i nekoliko zrna bibera, i krčkajte na srednjoj vatri oko sat vremena. Meso usitnite, i ostavite da se ohladi.

U većem sudu, propržite luk i šargarepu. Dodajte koncentrat paradajza, začinite solju i biberom, pa dodajte usitnjeno meso koljenice i suvo meso isječeno na kockice.

Dolijte vodu, dodajte sjeckane kisele krastavce i oko decilitar tečnosti iz tegle s krastavcima. Začinite dimljenom paprikom, krčkajte 10-15 minuta, a kada svi sastojci lijepo omekšaju, ugasite vatru i supi dodajte isjeckane masline i sok limuna.

Ostavite je najmanje 20 minuta kako bi se ukusi razvili, i servirajte uz kiselu pavlaku, posuto mirođijom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop