• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da krompir bude krckav spolja, a mek iznutra? Čuveni kuvar otkrio tajnu koju ni drugi profesionalci ne znaju

Autor Dragana Božić

Nikada vam ne bi palo na pamet!

Krompiri iz rerne su jedan od najčešće pripremanih specijaliteta širom svijeta, a razloga je mnogo. Osim što ogroman broj ljudi voli ovu namirnicu, zgodno je i što ova priprema ne zahtjeva "stajanje" kraj šporeta, povrće se praktično samo priprema.

Ono što je pak mana ovog jela, jeste što takav krompir obično nije hrskav kao onaj pržen u ulju...

Kako postići da bude iznutra mek, a da krcka kada ga zagrizete, otkrio je poznati kuvar Den Klager, autor knjige "Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly".

Njegova "caka" zvuči kranje neobično, malo ko zna za nju. Riječ je u jednom ključnom sastojku. Prvo, on prije pečenja krompir ne ljušti, ne siječe, ne bari i ne zagrijava ulje. Umjesto toga koristi mali mladi krompir i snijeg od bjelanaca!

Krompiri se prvo potpuno uvaljaju u snijeg, začine se po želji, a peku se svega 20-ak minuta na 200 stepeni C. Snijeg od bjelanaca će učiniti koru krompira hrskavom!

Probajte i javite nam!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA