Ukusno posno jelo koje se lako sprema, možete ga servirati i toplo i hladno!
Integralni pirinač je ukusan i zdrav sastojak mnogih jela, ali često ljudi prezaju od njegove pripreme misleći da je komplikovana.
Ovaj jednostavni recept dokazaće da nije! Integralni pirinač se kuva duže od bijelog ali je za pripremu jednako lak, a ovaj recept će vam u danima posta obezbijediti i proteine i vitamin C!
Sastojci:
2 šolje integralnog pirinča
2 paprike
Konzerva crnog pasulja
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
Koncentrat paradajza
So, biber
Peršun
Priprema:
Integralni pirinač najpre prokuvajte u loncu sa pet šolja vode i solju. Kuvaćete ga oko 20 minuta, možda i duže u zavisnosti od sorte. Za to vreme, pripremite sve ostale sastojke.
Isjeckani luk i papriku prodinstajte, dodajte im malo vode i dvije kašike koncentrata paradajza. Pustite da krčka na laganoj vatri, začinite solju i biberom, pa dodajte kuvani pirinač. Ukrasite peršunom i servirajte. Ovaj recept je ukusan i kao toplo jelo, i kao hladna salata!