Kuvari otkrili tajni sastojak najukusnijeg pire krompira: Svi ga imamo u kuhinji | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjeti

Kuvari otkrili tajni sastojak najukusnijeg pire krompira: Svi ga imamo u kuhinji

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Probajte, pravi ogromnu razliku!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Zmaj88

Krompir je ukusna i jeftina namirnica, veoma zgodna ako bi trebalo brzo da nahranite više ljudi. Pomfrit nije zdrav jer se prži u dubokom ulju, pa je pire krompir odličan izbor ako želite ukusno jelo od krompira.

Ali mnogi ljudi koji kuvaju kod kuće žale se da im pire ispadne grudvast, "gumenast" ili samo bezukusan, ni nalik kremastom savršenstvu koje gledamo kod TV kuvara. U čemu je caka?

Profesionalni kuvari kažu, sve počinje već kada pripremate krompir, dok još nije ni stigao do šerpe s ključalom vodom. Većina profi kuvara ne ljušti krompir jer ljuska sadrži vitamine, ali i ukus.

Njihova caka za ukusan krompir je kuvanje krompira u supi. Da, u vodu u kojoj barite krompir dodajte kocku pileće ili goveđe supe, krompir će upiti sve začine iz nje i biće mnogo ukusniji!

Kada se krompir skuvao, sljedeći trik je u mlijeku koje mu dodajete, a ne propustite ni najvažniji savjet kada je u pitanju ostavljanje pirea u frižideru!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA