Italijanski recept za rolovanu svinjetinu: Pikantna i meka, topi se u ustima a priprema nikad lakša! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Italijanski recept za rolovanu svinjetinu: Pikantna i meka, topi se u ustima a priprema nikad lakša!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Rolovani svinjski file iz rerne, na toskanski način!

Izvor: YouTube/BabishCulinaryUniverse

Ako volite svinjetinu i lake recepte, ovo je pravi izbor - svi će pomisliti da je jelo spremio profesionalni kuvar!

Ukusnu rolovanu svinjetinu na toskanski način može da pripremi i potpuni početnik, potrebno je samo malo truda. 

Kilogram svinjskog filea
5 čenova bijelog luka
1 limun
Sušeni ruzmarin
100 grama suve slanine
Polovina komorača (s lišćem)
Tucana ljuta paprika
So, biber
Maslinovo ulje

Priprema:

Meso razrežite tako da možete da ga urolate. U tiganju propržite sjeckani bijeli luk, pa dodajte slaninu, ruzmarin i malo ljute paprike. Mješavinu dinstajte uz dodatak malo vode, pa njome premažite meso. Kuvari ponekad ovu mješavinu usitne u blenderu da bi mogla lijepo da se nanese na meso. Urolajte meso, uvežite ga koncem, dobro posolite i pobiberite i potom stavite u rernu zagrijanu na 140 stepeni na dva sata.

U pleh ubacite i limun isječen na polovine. Poslije 45 minuta, izvadite limun, iscjedite sok iz njega, i dodajte u tiganj s maslinovim uljem i sitno sjeckanim komoračem. Pečeno meso isjecite na šnite i prelijte sosom od limuna i komorača.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA