U njima nema vještačke boje, iako tako izgleda!
Ljubičasti kolačići biće zvijezda svakog okupljanja, djeca će ih obožavati, a to je i super način da mališani koji ne vole borovnice navedete da ih ipak pojedu.
Sastojci:
135 grama brašna
Pola kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli 75 grama putera
90 grama šećera
80 grama smrznutih borovnica
70 grama bijele čokolade
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
U manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so.
Za pravljenje ovih kolačića najbolje je da koristite smrznute borovnice, i to tako što ćete ih staviti ili u rernu ili na ringlu na kratko da omekšaju, pa da se prohlade.
U međuvremenu, umutite maslac i šećer da dobijete kremastu smjesu, pa u to dodajte borovnice i nastavite da mutite dok se sve ne sjedini – trebalo bi da dobijete kremastu smjesu ljubičaste boje.
Zatim postepeno dodajte suve sastojke i miješanjem oblikujte tijesto. Na kraju dodajte isjeckanu čokoladu, pa smjesu ostavite u frižider na pola sata.
Kašikom za sladoled ili običnom kašikom vadite kugle i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pecite 10-12 minuta ili dok blago ne porumene na ivicama.
Ostavite da se prohlade, pa poslužite.
@justine_snacks Reply to @beepbopbooppoo Blueberries or nothing ##ad @littlebluedynamos #c#ookierecipe #b#lueberries #f#rozenblueberries #b#aking #b#loobs
♬ Central Park - Matt Beilis
(MONDO)