• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef kuhinje otkrio dva trika za najsočnije pljeskavice: Saznajte koliko tačno se prže, a koliko puta okrenu

Autor Dragana Božić

Najbolji trik za prženje pljeskavica, otvoriće vam oči.

Ponekad jela koja djeluju izuzetno jednostavno, kao što je na primjer kajgana ili barena jaja, zapravo imaju dosta finesa u pripremi i nisu nimalo laka kao što se čini. Pa tako prženje pljesakavica djeluje kao posao koji bi mogao da obavi i početnik, ali...

Ako želite da hamburger bude savršeno sočan i ravnomjerno ispečen, poslušajte šta savjetuje Aleksandar Modesti, šef kuhinje u restoranu "Steak House".

"Za savršenu pljeskavicu dvije stvari su bitne - minutaža i lopatica. Kada pržite meso, lagano pritisnite pljeskavicu lopaticom, ali samo jednom kada okrenete meso. Na ovaj način će biti ravnomjerno ispečena, a neće izgubiti na sočnosti. Takođe, ovako će i zadržati oblik. Kada ih okrećete u tiganju ili na grilu, nemojte to da radite više od četiri puta, minut i po neka se peče sa svake strane prije okretanja", ističe kuvar.

Dao je i jedan jednostavan savjet kako da se bareni krompir ne raspadne u vodi prilikom kuvanja. 

"Kada kuvate krompir, nakon ključanja vode lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno da bi  se skrob oslobodio iz krompira i biće potrebno manje vremena da se skuva, a zadržaće oblik", kaže Aleksandar.

MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop