• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako spriječiti prskanje ulja prilikom kuhanja: Evo šta savjetuje Džejmi Oliver

Autor Dragana Božić

Poznati kuhar Džejmi Oliver je podijelio jedan korisni savjet za sve ljubitelje kulinarstva.

Prilikom prženja hrane često vam se dešava da ulje prska, što može napraviti nered u vašoj kuhinji, a kapljica vrelog ulja može biti i bolna.

Kako biste spriječili prskanje ulja, poznati kuvar Džejmi predlaže da u ulje dodate malo soli prije prženja.

So u hladnom ulju će spriječiti prskanje kada se ono zagrije, ali još jedna stvar je jako bitna - trebalo bi dobro da osušite hranu prije prženja, tako da na površini nema kapljica vode.

On takođe preporučuje da za prženje koristite dublju tavu, a ako takavu ne posjedujete u svom domaćinstvu, koristite šerpu.

Više od 20 godina Oliver je jedno od najpoznatijih imena televizijskog kulinarstva. Poznat kao vrsni kuhar, biznismen i čovjek širokog srca, on često dijeli savjete o kulinarstvu pratiteljima na društvenim mrežama, ali i tokom emisija.

(Mondo/Klix.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA