• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako spriječiti prskanje ulja prilikom kuhanja: Evo šta savjetuje Džejmi Oliver

Autor Dragana Božić

Poznati kuhar Džejmi Oliver je podijelio jedan korisni savjet za sve ljubitelje kulinarstva.

 Savjeti za kuhanje Džejmija Olivera Izvor: YouTube/Jamie Oliver

Prilikom prženja hrane često vam se dešava da ulje prska, što može napraviti nered u vašoj kuhinji, a kapljica vrelog ulja može biti i bolna.

Kako biste spriječili prskanje ulja, poznati kuvar Džejmi predlaže da u ulje dodate malo soli prije prženja.

So u hladnom ulju će spriječiti prskanje kada se ono zagrije, ali još jedna stvar je jako bitna - trebalo bi dobro da osušite hranu prije prženja, tako da na površini nema kapljica vode.

On takođe preporučuje da za prženje koristite dublju tavu, a ako takavu ne posjedujete u svom domaćinstvu, koristite šerpu.

Više od 20 godina Oliver je jedno od najpoznatijih imena televizijskog kulinarstva. Poznat kao vrsni kuhar, biznismen i čovjek širokog srca, on često dijeli savjete o kulinarstvu pratiteljima na društvenim mrežama, ali i tokom emisija.

(Mondo/Klix.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop