Poznati kuhar Džejmi Oliver je podijelio jedan korisni savjet za sve ljubitelje kulinarstva.
Prilikom prženja hrane često vam se dešava da ulje prska, što može napraviti nered u vašoj kuhinji, a kapljica vrelog ulja može biti i bolna.
Kako biste spriječili prskanje ulja, poznati kuvar Džejmi predlaže da u ulje dodate malo soli prije prženja.
So u hladnom ulju će spriječiti prskanje kada se ono zagrije, ali još jedna stvar je jako bitna - trebalo bi dobro da osušite hranu prije prženja, tako da na površini nema kapljica vode.
On takođe preporučuje da za prženje koristite dublju tavu, a ako takavu ne posjedujete u svom domaćinstvu, koristite šerpu.
Više od 20 godina Oliver je jedno od najpoznatijih imena televizijskog kulinarstva. Poznat kao vrsni kuhar, biznismen i čovjek širokog srca, on često dijeli savjete o kulinarstvu pratiteljima na društvenim mrežama, ali i tokom emisija.
(Mondo/Klix.ba)