Saznajte koje su sve koristi omiljenog voća u cijeloj Srbiji i na koji način pomaže da sačuvate zdravlje. Postoji sedam dobrih razloga da u jelovnik uvrstite zelene jabuke!
Zelene jabuke mogu da budu i te kako korisne za zdravljeako ih jedete u određeno vrijeme, smatraju stručnjaci. Niskokalorične su, imaju dosta dijetalnih vlakana, vitamina i minerala, kao i kiselina. Najbolje je da se jedu ujutru, na prazan stomak, kao i između obroka.
7 dobrih razloga da jedete zelene jabuke
- Pomažu mršavljenje - jabuke mogu da vam pomognu da se rešite suvišnih kilograma. Dijetalna vlakna eliminišu osećaj gladi dugo vremena i doprinose radu digestivnog trakta.
- Prevencija dijabetesa - zelene jabuke mogu da budu od koristi kao prevencija dijabetesu. Ako svakog jutra pojedete jednu voćku, smanjićete potrebu organizma za slatkom hranom za cijeli dan.
- Pogoduju kardiovaskularnom sistemu - kisele jabuke sadrže supstance koje blagotvorno djeluju na srčani mišić. Sprečavaju stvaranje plakova masnoće u sudovima, snižavaju nivo holesterola.
- Pokreću metabolizam - redovnim konzumiranjem zelenih jabuka svakog jutra možete da ubrzate metabolizam i eliminišete rizik od pojave opstipacije.
- Dobre za zdravlje mozga - jedna zelena jabuka ujutru može da djeluje preventivno na bolesti povezanih sa zdravljem mozga. Ovo voće poboljšava protok krvi, što opskrbljuje moždane ćelije kiseonikom.
- Poboljšavaju zdravlje kože - zahvaljujući antioksidansima, zelene jabuke štite kožu od procesa ranog starenja, pojave ranih bora. Takođe, uključivanje kiselih jabuka u ishranu će pokrenuti procese podmlađivanja u tijelu, proizvodnju kolagena.
- Čiste zube od plaka i uklanjaju loš zadah - sadrže elemente u tragovima koji doprinose uništavanju štetnih bakterija, koje formiraju plak na zubima i u usnoj duplji.
(MONDO)