• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI FRITATA: Italijanski specijalitet pun raznovrsnog povrća i sira (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.

 Kako se pravi fritata Izvor: PRITNSCREEN/YT/PREPPY KITCHEN

Fritata je italijasnko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da mijenja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.

Sastojci:

8 jaja
80 ml pavlake za kuvanje
3 kašike maslinovog ulja
1/2 šolje sjeckanog crnog luka
4 čena bijelog luka
1 šolja sjeckane paprike
1 šolja sjeckanog krompira
1 šolja sjeckane tikvice
2 šolje spanaća
1,5 šolja isjeckanog sira

Priprema:

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite. U tiganju zagrijte ulje i dodajte sjeckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mljeveni bijeli luk i sjeckanu papriku, krompir i tikvice. Nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smjesu sa jajima. Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu. Prebacite u zagrijanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta. Začinite po želji.

Fritata
Izvor: Youtube/Preppy Kitchen

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop