Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.
Fritata je italijasnko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da mijenja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.
Sastojci:
8 jaja
80 ml pavlake za kuvanje
3 kašike maslinovog ulja
1/2 šolje sjeckanog crnog luka
4 čena bijelog luka
1 šolja sjeckane paprike
1 šolja sjeckanog krompira
1 šolja sjeckane tikvice
2 šolje spanaća
1,5 šolja isjeckanog sira
Priprema:
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite. U tiganju zagrijte ulje i dodajte sjeckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mljeveni bijeli luk i sjeckanu papriku, krompir i tikvice. Nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smjesu sa jajima. Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu. Prebacite u zagrijanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta. Začinite po želji.
(Stvar ukusa)