• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božanstveni desert i na slavskoj trpezi: Torta sa malinama i krem sirom

Autor Nikolina Damjanić

Torta sa malinama i krem sirom podjednako je lijepog izgleda i ukusa. Obradujte ukućane vrhunskom poslasticom ili je spremite za slavsku trpezu.

 Torta-sa-malinama-i-krem-sirom.jpeg Izvor: Printscreen/YT/The Best Recipes

Ko još može da odoli parčetu kremaste torte? Zasladite ovaj vikend ili pripremite za slavsku trpezu fantastičnu tortu sa malinama. U ovu voćnu tortu sa malinama ide i krem sir. Krem sir ide u smjesu za ukrašavanje torte, a ovaj desert odlično kombinuje slatko-kiselkaste ukuse.

Sastojci:

Za tijesto:

4 jaja

prstohvat soli

1 kašičica vanilin šećera

120 g šećera šečera

160 g brašna

10 g kukuruznog skroba

1 kašičica praška za pecivo

30 ml ulja

Za prvi fil:

2 jaja

150 g šećera

60 g kukuruznog skroba

700 ml mlijeka

140 g putera

400 g slatke pavlake

30 g šećera

Za premaz:

300 g krem sira

100 g slatke pavlake

50 g šećera

100 g malina

Recept za tortu sa malinama i krem sirom:

U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomješajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mješavinu suvih sastojaka u umućen smjesu sa jajima i mutite žicom. Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke.

Smjesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom. Dodajte postepeno mlijeko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno miješajte dok ne dobijete gušći fil za tortu.

Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i miješajte dok se ne otopi. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podijelite na 3 jednaka djela.

Umiksajte slatku pavlaku i šećer. Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače. Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan dio fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu.

U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore. Ostatak smjese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvjetova. Uz unutrašnje ivice poredajte maline i tako do centra.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop