• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za preukusne lazanje: Umјesto kora koristite palačinke

Izvor mondo

Uz recept italijanske bake napravite jednostavne lazanje sa palačinkama koje će se svima dopasti.

Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se pravi od tjestenine, ragu sosa i sira. Italijanske domaćice obično same mijese kore za lazanje, ali jedna italijanska baka je otkrila mnogo jednostavniji recept.

Riječ je o lazanjama koje se prave sa palačinkama, a nevjerovatno su ukusne. Čak ne morate ni da kuvate ragu sos satima, jer se mljeveno meso i paradajz sos spremaju odvojeno. Ako želite da probate nešto drugačije, mi vam predlažemo ovaj fantasitčan recept za lazanje.

Sastojci:

30-35 gotovih palačinaka
200-300 g mocarele
200 g parmezana
600 g miješanog mljevenog mesa
1/2 crnog luka
2-4 lista svežeg bosiljka
puter
1 l soka od paradajza
1 jaje
3-4 kašike mlijeka

U tiganju na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, a onda dodajte i mljeveno meso. Kada se isprži sklonite sa strane. Paradajz sos krčkajte dok se malo ne zgusne, a onda ostavite da se dobro ohladi. Mocarelu isjeckajte, a parmezan ako imate svjež izrendajte. Takođe, možete da koristite parmezan u kesici. U tanjiru umutite jaje sa mlijekom.

(OVDJE pročitajte recept za palačinke)

Tepsiju premažite puterom, pa poredajte palačinke koje ste umočili u smjesu od jaja po dnu i ivici. Sipajte preko paradajz sos, zatim poredajte mocarelu i pospite parmezan. Nakon toga sipajte proprženo mljeveno meso. Zatim ponovo poredajte palačinke koje ste umočili u smjesu od jaja. Tako redajte sve dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju zatvorite palačinkama koje vire iz tepsije i jednom palačinkom koju ste odvojili sa strane. Premažite paradajz sosom. Nožem zasjecite na par mjesta i tu sipajte preostalu smjesu sa jajima, a na vrh stavite još malo sjeckane mocarele. Pecite u rerni na 180°C oko sat vremena.

(MONDO/Stvar ukusa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop