• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukusan doručak koji vraća u djetinjstvo: Kačamak sa čvarcima i pavlakom

Autor Dušan Volaš

Za kačamak se smatra da je izutetno zdrav.

 Kačamak sa čvarcima i pavlakom Izvor: Screenshot

Jelo koje se nalazilo još na trpezi naših baka, zapravo je nastalo u sjevernoj Italiji. Palenta ili kačamak od davnina se smatra seoskim jelom. Najčešće se jede za doručak, lako se priprema i svi znamo da je ovo jelo izuzetno zdravo.

Evo kako da napravite kačamak sa čvarcima i pavlakom.

Sastojci:

- kukuruzno brašno
- 1/2 l vode
- so
- ulje
- 1 glavica crnog luka ili 2 struka mladog
- malo sitnih čvaraka
- 100 g sira
- 200 g pavlake, kiselog mlijeka ili jogurta

Priprema:

U vodu staviti soli, pa kad provri dodavati brašno i miješati da nema grudvica. Kačamak ne smije da bude jako tvrd. Kuvati (ili peći) oko 5-6 min. Skloniti sa ringle. Na ulju propržiti sjeckan luk, pa dodati čvarke. U činiju na dno staviti pavlaku, kajmak, kiselo mlijeko ili jogurt (šta god da imate), pa viljuškom skidati kačamak sa varjače. Dodati pavlaku, pa čvarke i sir, pa opet kačamak i tako redom dok se ne utroši. Odozgo staviti čvarke i sir. Služiti toplo.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop