Kacamak sa sirom i slaninom recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Gurmanski doručak: Kačamak sa sirom i slaninicom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Nekada omiljeno jelo zemljoradnika smatra se izutetno zdravim obrokom.

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Elena_Danileiko

Kačamak vodi poreklo iz severne Italije, a i danas se smatra omiljenim jelom zenljoradnika. 

Nekada se pripremao samo od brašna i vode, a danas je najčešće obogaćen sirom, slaninom i aromatičnim začinima.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

300 g kukuruznog brašna (palenta)

7-8 dl vode

200 g mesnate slanine

250 g slanog starijeg sira

so

Priprema:

U slanu ključalu vodu postepeno dodavati kukuruzno brašno, neprestano mešajući drvenom kašikom. Kada se skuva, skloniti s vatre. Slaninu iseckati na sitne kocke i propržiti u tiganju, bez ulja. U kačamak dodati slaninu i tri četvrtine izdrobljenog sira. Dobro izmešati. Služiti toplo, posuto ostatkom sira.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader