Pasta sa keljom i bijelim lukom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Jelo za jači imunitet: Pasta sa keljom i belim lukom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Kombinacija kelja i belog luka je odlična za vaše zdravlje u zimskom periodu!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Anna_Shepulova

Kod pripreme jela sa testeninom, veoma je važno da ona bude "al dente". Šta to znači?

Termin "al dente" potiče iz italijanskog jezika i bukvalno se prevodi "na zub". Kada se pasta priprema "al dente", to znači da treba da bude skuvana, ali i dalje čvrsta kad se zagrize.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

1 kg kelja

4 kašike maslinovog ulja

5-6 čenova belog luka

400 g paste

so

biber

kari

kumin

Ostalo:

parmezan

Priprema:

Kelj očistiti, pa iseći na žilijen (rezance). U šerpi zagrejati ulje, pa dodati iseckan beli luk i propržiti da blago požuti. Dodati kelj, smanjiti temperaturu i propržiti dok ne omekša. Dodati začine, pa uz povremeno mešanje, pržiti još kratko. U međuvremenu, u slanoj vodi skuvati testeninu da bude "al dente". Ocediti, a malo vode od kuvanja testenine dodati kelju. U šerpu dodati testeninu, sve dobro izmešati i služiti toplo, po želji posuto parmezanom.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader