• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite domaći sok i džem od jagoda

Autor Dragana Božić

Domaći sok i džem od jagoda pravi se bez konzervansa i vještačkih dodataka za održavanje svježine, pa je poželjno da ih odmah konzumirate.

 Domaći sok i džem od jagoda Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Ukoliko želite da jedete i pijete kvalitetno, rado ćete praviti domaći sok i džem od jagoda. 

1. Domaći sok od jagoda

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

120 g svježih jagoda
1 do 2 kašike meda

Recept za domaći sok od jagoda:

U blenderu izmiksirajte jagode i med, dok smjesa ne postane kašasta. Možete piti sa pulpom ili je procijediti koristeći gazu. Servirajte ohlađeno.

2. Domaći džem od jagoda

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

450 g jagoda, oljuštenih i grubo isjeckanih
90 g šećera
2 kašike limunovog soka

Recept za domaći džem od jagoda:

U loncu pomiješajte jagode, šećer i limunov sok. Miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Povećajte toplotu do srednje visoke i dovedite smjesu do ključanja. Često miješajte i gnječite jagode, dok se džem ne zgusne i mjehurići potpuno ne prekriju površinu džema, oko 10 minuta. Prebacite džem u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru oko 10 dana, ili zamrznite.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop