Za ručak pripremite jednostavnu pastu sa sastojcima koji su svima dostupni.
Sastojci:
300 g makarona
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike neslanog putera
1 crni luk
300 g pečuraka
6 čenova bijelog luka
1 kašičica sjeckanog perušna
1 kašičica senfa
125 ml bijelog vina ili bujona
parmezan
Priprema:
Skuvajte makarone minut kraće od uputstva na kesici. Procijedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. U tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa propžite sitno sjeckani crni luk. Kada omekša dodajte sjeckane pečurke i začinite po ukusu. Kada one puste vodu dodajte mljeveni bijeli luk i pržite još minut. Promiješajte, pa dodajte senf, peršun i sipajte bijelo vino. Kuvajte dok bijelo vino malo ne ispari. Sipajte malo parmezana i promiješajte. Dodajte makarone i ponovo promiješajte, pa posle minut sipajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. Krčkajte dok ne ispari, pa ponovo pospite parmezanom. Ukrasite sjeckanim peršunom i služite.
(MONDO)