Hljeb sa spanaćem i feta sirom će vas oduševiti svojom mekoćom i savršeno uklopljenim ukusima, a možete ga jesti za doručak, užinu, večeru, kada god poželite.
Sastojci:
- 40 ml ulja
- 280 g spanaća, grubo isjeckanog
- 2 vlašca, iseckana
- 2 jajeta, lagano umućena
- 95 g kefira
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 140 g feta sira, izmrvljenog
- 2 kašike mirođije, sjeckane
- 60 g isjeckanog mocarela sira
Recept za hljeb sa spanaćem i feta sirom:
Kako biste napravili ovaj hljeb, prvo zagrijte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikom tiganju zagrijte 1 kašičicu ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i pržite 1 minut. Dodajte grubo sjeckani spanać i pržite dok skoro ne usahne – 1 minut. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da se malo ohladi. Osušite najbolje što možete.
U velikoj činiji umutite jaja, ulje i kefir, dok smjesa ne postane glatka. Ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber po ukusu i promiješajte da se sjedine. Ubacite fetu, mocarelu, mirođiju, vlašac i spanać. Prebacite tijesto u posudu i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se stegne u posudi 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte. Možda ćete željeti da napravite i lagani hljeb od ovsenih pahuljica i jogurta.