• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealan nedjeljni ručak: Svinjski file sa brokolijem, šargarepom i jabukama

Svinjski file sa povrćem i jabukama je sočan, mek i vrlo bogat obrok, za sve prilike.

 Svinjski file sa brokolijem, šargarepom i jabukama Izvor: prt scr / yt / Your Guardian Chef

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog filea
  • 2 kašike ulja
  • 1 ½ kašičice soli, plus još po potrebi
  • 300 g cvjetova brokolija
  • 2 šargarepe isječene na kolutove
  • 1 kašika sjeckanih svježih listova majčine dušice
  • 1/4 kašičice bibera
  • 2 jabuke, očišćene i isječene na kockice
  • 2 glavice luka, isječene na kockice
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika putera

Recept za svinjski file sa jabukama:

Kako biste napravili svinjski file zagrijte rernu na 220°C. Pripremite pleh za rernu. Očistite svinjski file od bilo kakvih žilica. Osušite meso papirnim ubrusima i istrljajte je sa jednom kašikom ulja i 1 1/2 kašičice soli. Zagrijte kašiku ulja u tiganju na srednjoj vatri. Kada je ulje vruće, ubacite svinjski file i pržite, povremeno okrećući, dok ne porumeni, oko 12 minuta. Prebacite na veliki tanjir ili dasku za sječenje.

Tiganj ostavite na šporetu na srednjoj vatri. Dodajte brokoli, šargarepu, jabuke i luk, pa pržite dok ne porumene oko ivica, oko 5 minuta. Umiješajte 1 kašičicu majčine dušice. Četkicom za pecivo (ili prstima) istrljajte pečenu svinjetinu majčinom dušicom i biberom. Stavite zapečene svinjske filete na povrće, a zatim ih prebacite na pleh za pečenje i ubacite u rernu.

Pecite 10 do 15 minuta. Prebacite svinjetinu na veliki tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. Ostavite da se odmori oko 10 minuta. Dok se svinjetina odmara, vratite tiganj sa jabukama i lukom na šporet i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte pileći bujon, pustite da provri i kuvajte dok se ne smanji na pola. Dodajte puter i miješajte dok se ne rastopi. Za serviranje isjecite svinjetinu na kriške na podlozi od povrća i jabuka. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop