Karbonara pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.

Sastojci:
- 1 gotovo tijesto za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za tijesto za picu
- 4 kriške debelo isječene slanine na kockice
- 230 g sjeckanih šampinjona
- 2 čena bijelog luka, vrlo sitno isjeckana
- 360 g mocarela sira
- 240 g rendanog kačkavalja
- 3 velika jajeta
- biber, po ukusju
- svježe sjeckani peršun za serviranje
Recept za karbonara picu:
Kako biste napravili ovu picu, pripremite tijesto ukoliko ga sami mijesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrijte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrijte i kamen). Ako se vaša rerna ne zagrijeva ovako visoko, prethodno zagrijte na najvišu moguću postavku.
Zagrijte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isječenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta. Prebacite slaninu na ubrus da se ocijedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu.
Na pleh obložen papirom za pečenje stavite tijesto za picu. Na vrh tijesta stavite mocarelu, polovinu rendanog kačkavalja i svu slaninu i pečurke. Napravite mala udubljenja u sredini fila. Jedno po jedno, razbijte jaja u malu činiju, pa pažljivo sipajte u udubljenja.
Pospite preostalim kačkavaljem. Pecite picu na gornjoj rešetki dok kora ne porumeni, sir se rastopi, a jaja budu skoro pečena do kraja, oko 8 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pospite obilno crnim biberom, a zatim posipajte svježim peršunom. Uživajte.
(Stvar ukusa)