• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za karbonara picu

Autor Stvar ukusa

Karbonara pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.

 Recept za karbonara picu Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 gotovo tijesto za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za tijesto za picu
  • 4 kriške debelo isječene slanine na kockice
  • 230 g sjeckanih šampinjona
  • 2 čena bijelog luka, vrlo sitno isjeckana
  • 360 g mocarela sira
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 3 velika jajeta
  • biber, po ukusju
  • svježe sjeckani peršun za serviranje
Trik za bolju picu!

Kada koristite sir u pripremi pice, iako ga volite, nemojte da pretjerate sa dodavanjem, jer će u suprotnom pica da ispadne gnjecava, mekana i vlažna.

Recept za karbonara picu:

Kako biste napravili ovu picu, pripremite tijesto ukoliko ga sami mijesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrijte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrijte i kamen). Ako se vaša rerna ne zagrijeva ovako visoko, prethodno zagrijte na najvišu moguću postavku.

Zagrijte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isječenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta. Prebacite slaninu na ubrus da se ocijedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu.

Na pleh obložen papirom za pečenje stavite tijesto za picu. Na vrh tijesta stavite mocarelu, polovinu rendanog kačkavalja i svu slaninu i pečurke. Napravite mala udubljenja u sredini fila. Jedno po jedno, razbijte jaja u malu činiju, pa pažljivo sipajte u udubljenja.

Pospite preostalim kačkavaljem. Pecite picu na gornjoj rešetki dok kora ne porumeni, sir se rastopi, a jaja budu skoro pečena do kraja, oko 8 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pospite obilno crnim biberom, a zatim posipajte svježim peršunom. Uživajte. 

(Stvar ukusa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop