Omlet sa prazilukom je doručak koji smo najčešće jeli kod bake.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čen bijelog luka
- 1 struk praziluka
- malo soli
- 1 kašika soja sosa
Priprema:
Jednostavan, mirisan i gotov za 10 minuta – ovaj omlet sa bijelim i zelenim lukom vraća na ljetnje raspuste kod bake. Tiganj zamiriše kao nekad, a ukus podsjeća da je najljepše ono što je najjednostavnije. Savršen za brz doručak uz parče hljeba i jogurt.
Sitno isjeckajte bijeli luk i praziluk, pa ih propržite na malo ulja dok ne zamirišu. Umutite jaja sa solju i soja sosom, pa dodajte proprženi luk.
Sipajte smjesu u isti tiganj i pecite na laganoj vatri dok omlet ne očvrsne s obe strane.
Poslužite toplo, po želji sa parčetom hljeba i paradajzom.
(Stvar ukusa/Mondo)