Iz kuhinje u kojoj zajedno kuvaju Jelen pivo i Mondo.ba vam donosimo još jedan sjajan video recept. Danas smo vam pripremili mali kurs pod nazivom "Kako iskoristiti nepojedena uskršnja jaja".
Faširano uskršnje jaje za vas i nas spremao naš kuvar Predrag Tošić.
Potrebni sastojci:
- 600 grama mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 8 kuvanih jaja
- glavica crvenog luka
- glavica bijelog luka
- začini (so, biber, čili paprika)
- pavlaka
- jogurt
- sir Vlašac
- prezle
- malo brašna
- zelena salata
- kečap
- ulje
Način pripreme:
Jaja skuvamo i ohladimo, a zatim ogulimo. Mljeveno meso začinimo i dodamo sitno isjeckan i prepržen crveni luk. Masu miješamo 5-10 minuta dok ne bude kompaktna.
Na kesi za zamrzivač rastanjimo meso, na sredinu mesa stavimo kuhano jaje i zatim meso sastavimo oko jajeta (pravimo kao punjene ćufte sa kuvanim jajima), blago oblikujemo da podsjeća na jaje. Zatim uvaljamo u brašno, jaja, prezlu i pržimo u dubokoj masnoći.
Sitno isjeckamo ili izgnječimo bijeli luk i dodamo u pavlaku i jogurt i po želji serviramo uz jaja ili prespemo preko jaja, dekorišemo sa zelenom salatom i kečapom.
Mondo portal i Jelen pivo vam žele srećne praznike!
(Prostor za snimanje obezbijedio nam je Rema Trade)