Mondo kuhinja sa Zlatiborcem Recept za gurmanske raznjice

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

MONDO kuhinja: Ražnjići za prave gurmane (VIDEO)

Nastavljamo druženje uz nedjeljnji ručak u MONDO kuhinji, a ove sezone ukusna, neodoljiva i sjajna jela spremamo u saradnji sa kompanijom "Zlatiborac".

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

I ove sezone, baš kao što ste navikli, donosimo pregršt recepata za kreativna jela. Naš kuvar Predrag Tošić pokazaće vam kako da napravite hranu od čijeg mirisa ide voda na usta, koja ukućane privlači u kuhinju poput magneta, a zbog koje komšije svraćaju češće nego inače :)

Danas pripremamo gurmanske ražnjiće.

Potrebni sastojci: 

- Las kare (0,6 kg)

- Svinjska pečenica (0,15 kg)

- Tanka slanina (0,15 kg)

- Sir edamer (0,25 kg)

- Zelena paprika (0,15 kg)

- Tikvica kg (0,15 kg)

- Krompir kg (0,15 kg)

- Bijeli luk (0,03 kg)

- Šeri paradajz (0,15 kg)

- Mast (0,05 kg)

- Duvan čvarci (0,05 kg)

- Začini

- Majčina dušica (svježa)

-
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Način pripreme:

Las kare isjeći na male šnicle, rastucati i puniti svinjskom pečenicom i štapićima sira. Zatim urolati kao palačinku i omotati trakom slanine.

Ovako pripremljen las kare staviti na na ražnjić. Meso pržiti na srednje zagrijanoj tavi.  Papriku, tikvice, luk i šeri paradajz isjeći, pržiti u plitkoj masnoći i servirati kao prilog

Krompir oguliti, isjeći na tanke štapiće i pržiti u dubokoj masnoći. Gotov krompir izmiješati sa duvan čvarcima i servirati uz ražnjiće.

Prijatno!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader