U četvrtoj epizodi nove sezone MONDO kuhinje pripremamo Mačkat šniclu s kajmakom. Za neodoljive mirise u našoj kuhinji pobrinuli su se kompanija Zlatiborac i naš kuvar Predrag Tošić.
Mačkat šnicla s kajmakom je jedno od jela koje smo posebno osmislili za istinske gurmane, koji vole jednostavna i ukusna jela i poznate ukuse.
Evo kako se pravi:
Potrebne namirnice:
- Pileći file kg 0,4
- Kajmak kg 0,2
- Jaja kom 2
- Lepinja kom 2
- Domaća salama kg 0,05
- Goveđi ramstek kg 0,05
- Tanka slanina kg 0,05
- Tikvice kg 0,15
- Paprike (crvene, zelene)kg 0,15
- Biber (mlin kotani)
- Mast kg 0,05
- Peršun list kg 0,01
Način pripreme:
Pileći file rastucati na veličinu lepinje, pobiberiti i prepržiti na masti. Lepinju isjeći na pola, staviti piletinu, trakice domaće salame i ramsteka. Izmutiti jaja i dodati kajmak, tu smjesu preliti preko piletine i posuti sa slaninom isječenom na rezance. Gornji dio lepinje isjeći na štapiće. Lepinju staviti u pleh i zapeći (gratinirati) u rerni. Paprike i tikvice isjeći na štapiće i prepržiti na masti, začiniti i servirati kao prilog uz lepinje.
I u ovom krugu nagradićemo nekoga od vas vrijednom Zlatiborac nagradom. Igricu i pravila učestvovanja potražite na našem Instagram profilu!
Pratite mondo.ba i naFacebooku,TwitteruiInstagramu!