Posni kolac Medeno srce

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Posni kolač: Medeno srce

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Zasladite se ukusnim kolačem i u vreme posta!

Ovaj kolač je toliko ukusan da ćete ga definitivno praviti i posle posta.

Sastojci:

250 grama brašna

Tri kašike kakaa

250 mililitara kisele vode

120 mililitara ulja

200 grama šećera

Četiri kašike pekmeza (ukus po izboru)

Kašičica sode bikarbone

Kašičica cimeta

Za glazuru:

100 grama posne čokolade

Dve kašike ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U međuvremenu, u posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugu posudu sipajte ulje, šećer, kiselu vodu i kašiku pekmeza, promešajte, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Sve to dobro izmešajte da se sastojci sjedine, pa nalijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite kolač oko 25 minuta, a onda odozgo premažite pekmezom (oko tri kašike) dok je kolač još vruć.

Zatim, posnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja i nalijte preko kolača kada se malo ohladi.

Koji je vaš omiljeni recept za posne kolače? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader