• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti za savršenu pastu

Autor mondo.rs

Gotovo da nema osobe na svetu koja ne voli da pojede dobru pastu. Evo saveta koji će vam pomoći da vaša svaki put ispadne savršeno!

 Saveti za savršenu pastu Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Verovatno mislite da nema ničega na svetu lakšeg od kuvanja testenine, ali verovatno ste ih sve vreme kuvali "pogrešno".

Italijanski kuvari Đovani i Antonela Rana otkrili su nekoliko trikova za savršeno skuvanu testeninu.

Od dužine kuvanja do tačne količine sosa koja vam je potrebno, njih dvoje su otkrili i neke česte greške koje pravimo u kuvanju testenine i kako da ih ispravimo.

"Mislim da je najbolje pastu skinuti sa vatre oko 15 sekundi pre punog vremena kuvanja, tj. onog koje vam je napisano kao uputstvo na pakovanju. Na taj način ćete sprečiti da prekuvate testeninu", tvrdi Antonela.

Ona takođe savetuje da se pasta začini isključivo ekstradevičanskim maslinovim uljem i parmezanom. Ako morate da dodate so, ne stavljajte više od kašike, savetuje ona.

"Mi, Italijani, ne volimo da stavljamo mnogo sosa. Pasta je glavna, a sos je samo dodatak".

Govoreći o sosu, nikako ne savetuje da testeninu jedete sa kečapom, a prednost daje ekstradevičanskom u odnosu na "obično" maslinovo ulje.

"Kada kupite ekstradevičansko ulje, to znači da su masline samo jednom isceđene i da je tu i pulpa, ali i boja, ukus, nutrijenti, sve je bolje", tvrdi Antonela.

Takođe, uvek savetuje da kupujete ceo komad parmezana, a ne već izrendani "jer ako je već izrendan, izgubili ste polovinu ukusa".

Ona ističe su bosiljak, timijan i vlašac savršen dodatak pasti.

"Verujem da, kada kuvate testeninu sa ovim dodacima, opranim i iseckanim, naravno, vaše jelo je već sjajno", zaključuje ona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop