Musaka od plavog patlidzana s mileramom recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Predlog za ručak: Musaka od plavog patlidžana s mileramom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Zaboravite na krompir, ovo je originalna musaka!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/margouillatphotos

Iako je najčešće pripremamo s krompirom, zapravo originalni recept za musaku potiče iz Grčke, a glavna "zvezda" ovog jela zapravo je plavi patlidžan!

Odvojite malo više od sat vremena za ukusan ručak koji će vam potrajati i narednog dana.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

3 veća plava patlidžana

ulje

so

2 jajeta

1 šoljica brašna

Fil:

400-500 g mešanog mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

crvena mlevena paprika

biber

biljni začin

so

veza peršunovog lista

3 jajeta

1 šoljica mleka

1 kašika milerama

Priprema:

Oljušten patlidžan iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da odstoji pola sata. Svaki listić uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i pržiti u vrelom ulju. Sitno isečen crni luk propržiti na ulju, pa dodati mleveno meso, biber, soli, malo biljnog začina, mlevenu crvenu papriku i, na kraju, vezicu sitno isečenog peršunovog lista. U podmašćenu posudu staviti 2-3 reda pohovanih patlidžana, pa preko proprženo meso i odozgo opet patlidžane. Umutiti jaja, dodati mleko, pa time preliti musaku. Preko staviti kašiku milerama i peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader