Volite italijansku hranu? Ovaj recept mogu da pripreme i potpuni početnici u kuhinji!
Omiljeni italijanski specijalitet, lazanje sa mlevenim mesom, prave se lakše nego što mislite! Predstavljamo vam jednostavan recept, ako budete pratili svaki korak, biće u rerni za manje od pola sata!
Evo kako se prave lazanje sa mlevenim mesom!
Sastojci:
400 grama kora za lazanje
400 grama mlevenog mesa
Veća glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Konzerva paradajza pelata
150 grama tvrdog sira
Pola litre mleka
Pet kašika brašna
Pet kašika maslaca
So, biber
Sušeni origano
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte meso, začinite solju i biberom i pržite na srednjoj vatri desetak minuta, pa dodajte paradajz i origano po ukusu.
U drugoj posudi, pripremite bešamel sos - na tihoj vatri rastopite maslac, umešajte brašno, uz mešanje ga propržite jedan minut i zatim dolijte mleko. Dobro mešajte dok ne dobijete ujednačeni sos i začinite ga solju i biberom.
U posudi za pečenje ređajte kore, pa meso i beli sos. Završite redom kora, prelijte ostatkom belog sosa i narendajte sir. Zapecite u rerni oko 45 minuta i poslužite toplo.