Encilade recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ukusi Meksika u vašem domu: Gurmanske enčilade

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Kalorijska bomba!

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES PLUS/ISTOCK/IKO636

Ukoliko sebe smatrate gurmanom, ovo tradicionalno meksičko jelo zadovoljiće i one sa najvišim standardima...

Kukuruzne tortilje u kombinaciji sa pilećim mesom...

Možda će vas zanimati

Sastojci:

12 tortilja

Sos od paradajza:

2 kašike ulja

1 glavica crvenog luka

1 čen belog luka

1 paprika

400 g paradajz pelata

1 vezica peršuna

1-2 kašike limunovog soka

1 kašičica začina C

so

biber

Fil:

50 ml ulja

300 g pilećih prsa

150 g narendanog topljivog sira

1 crvena ljuta paprika

1-2 kašike paradajz sosa

200 ml kisele pavlake

1 kašičica začina C

Priprema:

Sos: Iseckan crveni i beli luk i očišćenu i iseckanu papriku kratko propržiti na ulju. Dodati paradajz pelat, limunov sok, začin C, biber i so, pa sve dinstati od 5 do 10 minuta. Zatim, sos usitniti u blenderu, da se dobije fina, ujednačena smesa. Fil: Piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno prepeći na zagrejanom ulju, u tiganju. Skloniti sa šporeta, dodati sos od paradajza, kiselu pavlaku, pola narendanog sira i začin C. Ovom smesom nafilovati tortilje i urolati ih. Po površini staviti malo sosa od paradajza i posuti preostalim narendanim sirom. Staviti u vatrostalnu posudu i peći na 190-200 stepeni C oko 15 minuta, pokriveno poklopcem ili aluminijumskom folijom.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader