• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravi domaći recept: Sočivo sa paradajzom i povrćem

Autor mondo.rs

Izdašni, hranljivi recept koji možete prilagoditi svom ukusu.

 Sočivo sa paradajzom i povrćem Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Wiktory

Ako želite nešto hranljivo, ukusno i narednog dana ukoliko pretekne, predlažemo vam ovaj recept za sočivo.

Sastojci:

Dve šolje sočiva

Jedna šargarepa

Dva krompira

Jedan crni luk

Dva čena belog luka

So, biber

Dve konzerve paradajza

List lovora

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi.

Propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargerepu i krompir isečene na kocke. Nalijte sa malo vode, i ubacite dva lista lovora.

Dodajte sočivo i paradajz i pustite da prokrčka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ako vam deluje previše gusto, možete doliti još malo vode. Kuvajte poklopljeno 45 minuta, ili dok sočivo ne bude sasvim meko. Poslužite toplo.

Ovo je osnovni recept, ali ga možete prilagoditi svom ukusu. Probajte da u paradajz dodate malo bosiljka ili origana, propržite kockice slanine sa lukom i povrćem... Izbor je vaš!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop