• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probajte: Neobičan recept za veoma ukusan čokoladni kolač

Autor mondo.rs

Ono što je veoma neobično u ovom receptu je to što se dodaje majonez, ali neka vas to ne prevari...

 Probajte: Neobičan recept za veoma ukusan čokoladni kolač Izvor: Guliver/Getty Images/FriarGrey

Iako nije uobičajeno da se u slatkiše dodaje majonez, on je u ovom receptu zapravo zamena za jaja i ulje.

Probajte ovaj sjajan kolač i spremaćete ga opet!

Sastojci:

Dve šolje brašna

1/3 šolje kakaa

Kašičica i po sode bikarbone

¼ kašičice soli

Šolja belog šećera

¾ šolje majoneza

Kašičica ekstrakta vanile

Šolja vode

Za preliv:

85 grama putera

¾ šolje putera od kikirikija

¼ kašičice ekstrakta vanile (opciono)

Šolja šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite pleh za pečenje.

U posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa ih zajedno prosejte.

Pomešajte šećer i majonez, umutite da dobijete kremastu smesu, a zatim u to dodajte ekstrakt vanile i vodu. Sve to pomešajte sa suvim sastojcima i dobro izmešajte.

Nalijte u pripremljen pleh i pecite oko pola sata.

Dok se kolač hladi, pripremajte preliv.

Umutite puter sa puterom od kikirikija i ekstraktom vanile (opciono). Smanjite brzinu miksera, pa polako dodajte šećer u prahu i umutite da smesa bude kremasta. Ukoliko vam se preliv čini previše gustim, dodajte malo mleka.

Premažite fil preko ohlađenog kolača i poslužite!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop