Ono što je veoma neobično u ovom receptu je to što se dodaje majonez, ali neka vas to ne prevari...
Iako nije uobičajeno da se u slatkiše dodaje majonez, on je u ovom receptu zapravo zamena za jaja i ulje.
Probajte ovaj sjajan kolač i spremaćete ga opet!
Sastojci:
Dve šolje brašna
1/3 šolje kakaa
Kašičica i po sode bikarbone
¼ kašičice soli
Šolja belog šećera
¾ šolje majoneza
Kašičica ekstrakta vanile
Šolja vode
Za preliv:
85 grama putera
¾ šolje putera od kikirikija
¼ kašičice ekstrakta vanile (opciono)
Šolja šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite pleh za pečenje.
U posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa ih zajedno prosejte.
Pomešajte šećer i majonez, umutite da dobijete kremastu smesu, a zatim u to dodajte ekstrakt vanile i vodu. Sve to pomešajte sa suvim sastojcima i dobro izmešajte.
Nalijte u pripremljen pleh i pecite oko pola sata.
Dok se kolač hladi, pripremajte preliv.
Umutite puter sa puterom od kikirikija i ekstraktom vanile (opciono). Smanjite brzinu miksera, pa polako dodajte šećer u prahu i umutite da smesa bude kremasta. Ukoliko vam se preliv čini previše gustim, dodajte malo mleka.
Premažite fil preko ohlađenog kolača i poslužite!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!