Jednostavniji recept za čokoladnu poslasticu!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusni čokoladni slatkiš. Gotove kore za rozen-tortu će vam skratiti posao, a rezultat će biti savršeno ukosan kolač!
Sastojci:
Jedno pakovanje kora za rozen tortu
Litar mleka
Osam kašika brašna
Osam kašika šećera
200 grama putera, na sobnoj temperaturi
Dve kašike kakao praha
Priprema:
Dobro izmešajte brašno, kakao i šećer. Dodajte 200 mililitara mleka, pa mutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Preostalih 800 mililitara mleka stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta i polako dodajte smesu mešajući sve vreme. Vodite računa da vam ne ostanu grudvice, a kad se lepo sjedini vratite na šporet i kuvajte na tihoj vatri mešajući sve vreme, dok ne dobijete krem koji teksturom nalikuje pudingu, piše YU mama.
Kad se fil malo prohladi, dodajte puter, pa mikserom mutite dok se sasvim ne sjedini. Gotovim kremom filujte kore jednu po jednu, blago ih pritiskajući jednu na drugu.
Kolač ostavite da se ohladi, secite na kocke i služite.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.