Savršena kombinacija sipkavog tijesta i svježeg voća.
Sastojci:
Mrvičasta smjesa:
100 g brašna
30 g zobenih pahuljica
50 g šećera
narendana kora limuna
80 g putera
Voćni fil:
500 g malina
3 kašike šećera
2 kašike meda
1 kesica pudinga od malina
1 vanilin šećer
sok od 1 limuna
Priprema:
Zagrijati rernu na 180 stepeni C. U posudu sipati brašno, pahuljice, narendanu koru limuna i šećer, izmiješati, pa dodati isjeckan puter. Umjesiti da se dobije mrvičasta smjesa. U veću posudu staviti usitnjene maline, pa redom dodavati šećer, med, prah za puding od malina, vanilin šećer i sok od limuna. Promiješati, pa izliti u okruglu namašćenu vatrostalnu posudu (prečnika 22 cm) i poravnati. Preko rasporediti mrvičastu smjesu i peći otprilike pola sata.