Sjajna ideja za ukusan obrok!
Iako se u Srbiji najčešće spremaju pohovane ili kao musaka od tikvica, od njih možete da napravite i ovo ukusno jelo - probajte i uverite se!
Sastojci:
Tri tikvice srednje veličine
350 grama mlevenog goveđeg mesa
Pola glavice crnog luka
Pola veće zelene paprike
Dva čena velog luka
Šolja i po vode
¾ šolje iseckanog čeri paradajza
Pola veće crvene paprike
1/3 šolje iseckanih pečuraka
¼ šolje sitne testenine
Kašičica sušenog timijana
¼ kašičice sušenog origana
¼ kašičice soli
¼ kašičice bibera
Oko 120 grama parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Tikvice operite i presecite ih dužinom, na polovine. Stavite ih u nepodmazan pleh, tako da unutrašnje polovine tikvica budu okrenute ka dole, i pecite oko 10 minuta. Kada se prohlade dovoljno da možete da ih držite u rukama, kašikom izvadite malo središnjeg dela sa semenkama.
U međuvremenu, u većem tiganju propržite meso sa lukom i zelenom paprikom, desetak minuta, pa ocedite višak tečnosti. Dodajte vodu, paradajz, crvenu papriku, pečurke, testeninu, začine, pa krčkajte oko 15 minuta i na kraju dodajte parmezan.
Smesu stavite u udubljenje na tikvicama, a preostalu vodu nalijte u pleh. Pecite tikvice pokrivene oko 20 minuta, pa zatim otkrijte i ostavite da se zapeku još oko pet minuta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!