Za doručak, ručak ili večeru!
Ako volite jaja, dopašće vam se ovaj recept za ukusni omlet. Francuzi ga uvijek spremaju na maslacu kako bi imao bogatiji ukus.
Sprema se brzo i jednostavno, pa ga možete napraviti za doručak kada želite dodatnu dozu energije, ili laganiji ručak ili večeru. Ima samo nekoliko sastojaka!
Sastojci:
Tri jaja
150 grama špinata
80 grama bijelog sira
Decilitar mlijeka
Kockica maslaca
So, biber
Priprema:
Na srednjoj vatri zagrijte maslac. Umutite jaja pjenasto sa mlijekom, začinite solju i biberom.
Ulijte jaja u tavu sa maslacem, i pustite da se malo zapeče. Ako više volite kajganu od oblika omleta, slobodno miješajte, u suprotnom, ne dirajte jaja dok se peku.
Na vrh "pobacajte" špinat i sir, pažljivo preklopite i pustite da se ispeče do kraja. Servirajte toplo.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.