• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan sajam knjiga i cvijeća u Šamcu, evo kako je bilo (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Prvi Sajam knjiga i cvijeća u Šamcu okupio je danas veći broj posjetilaca iz ove i susjednih opština.

 sajam knjiga i cvijeća u Šamcu Izvor: SRNA/Svetlana Pavlović

Sajam su organizovali Centar za kulturu u saradnji sa opštinom, a predstavile su se četiri izdavačke kuće iz Banjaluke i devet cvjećara i uzgajivača cvijeća sa šamačkog područja.

"Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i trajaće cijeli dan. Šamčani su imali priliku da pazare izdanja `Imprimatura`, Antikvarijata `Ramajana`, `Devete dimenzije`, izdavačke kuće za strip, i `Biblionera`", rekla je direktor Centra Milanka Blagojević.

Načelnik opštine Đorđe Milićević je rekao da je danas razgovarao sa načelnicima drugih opština u Posavini da i naredne godine Šamac bude domaćin sajma, a pod pokroviteljstvom okolnih opština, te da postane prepoznatljiv u Posavini.

"Šamac je jedna od opština koja ima najveći broj proizvođača cvijeća, oni svake godine dobijaju podsticaj iz poljoprivrede. Odlučili smo se organizujemo sajam poštujući sve epidemiološke mjere i da ga u ovoj gopdini započnemo da postane tradicionalan", rekao je Milićević.

Boris Maksimović iz izdavačke kuće "Imprimatur" iz Banjaluke rekao je da su sajam ponijeli gotovo cijelu produkciju koju imaju od 2017. godine.

Cvjećar Ljubiša Pejić iz Brvnika rekao je da se više godina bavi proizvodnjom plasteničkog sezonskog cvijeća i da njegova porodica od toga živi.

"Snalazimo se na svaki način, teška je proizvodnja, a i situacija sa pandemijom otežava proizvodnju. Ovo je dobar način promocije, jer će neko da nas prepozna", istakao je Pejić.

 (Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop