• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U slavu književnosti: Počeo 4. festival "Imperativ" (VIDEO)

Autor Siniša Stanić

U Banskom dvoru u Banjaluci danas je otvoren 4. regionalni festival književnosti "Imperativ", koji će trajati do 3. juna.

 Monika Herceg, Borjana Mrđa, 4. Imperativ, Banski dvor Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Festival je počeo multimedijalnom izložbom "Oganj ili Svjetlost?" koju je priredio umjetnik Hadron Higgs, kreator ovogodišnjeg vizuelnog identiteta "Imperativa".

Istovremeno je u Koncertnoj dvorani otvoren sajam knjiga, na kome se nalaze štandovi izdavača Booka, Lom, Kontrast, Buybook, Geopoetika, Enklava, Vrijeme, antikvarijat Ramajana, 9.dimenzija, Art scena, Udruženje književnika RS, Imprimatur i Pčelica.

Nakon toga održanao je i prvo pjesničko veče iz programa "Poeziju će svi čitati", na kome su svoje stihove govorile Borjana Mrđa iz Banjaluke i Monika Herceg iz Zagreba.

Obje pjesnikinje, svaka na svoj način, uspjele su sa svijim stihovima da zaintrigiraju prisutnu publiku, koja je sa velikom pažnjom odslušala njihove nadahnute izvedbe.

Pogledajte, poslušajte...

...
Izvor: MONDO

...
Izvor: MONDO

Poslije njih, uslijedio je razgovor sa piscem Miljenkom Jergovićem, zasigurno najvećom književnom zvijezdom ovog festivala, koja na sreću i zadovoljstvo ovdašnjih ljubitelja književnosti u zadnje vrijeme sve češće svraća u grad na Vrbasu.

Tokom trajanja 4. "Imperativa" posjetioci će moći da prisustvuju brojnim programima, poput "Poeziju će svi čitati", "Bajkovnica", "Lektira u podne", "Kafa sa piscem", projekcijama filmova, razgovorima sa piscima itd, a opširnije o programu 4. Imperativa pročitajte OVDJE.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop