• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Genetika Glembajevih" otvorila 23. Teatar fest "Petar Kočić"

Autor Dragana Božić

Premijerom predstave "Genetika Glembajevih" u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, sinoć je u Banjaluci otvoren 23. Teatar fest "Petar Kočić".

 Počeo Teatar fest Petar Kočić u Banjaluci Izvor: NPRS/Drago Vejnović

Narodno pozorište Republike Srpske je najznačajniji hram kulture u Banjaluci i Srpskoj, istakla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić na otvaranju 23. Teatar festa "Petar Kočić".

"Narodno pozorište Republike Srpske je reprezent onoga što se oduvijek smatralo državnom umjetnošću, da svojim aktivnostima profiliše suštinu nacionalne kulture", rekla je Trivićeva, obraćajući se prisutnima na ovoj manifestaciji u Banjaluci.

Ona je naglasila da ova i ovakve institucije treba da budu, i jesu, ključni arbitar, ne samo u domenu pozorišne umjetnosti, već i drugih aspekata umjetničkog izraza.

Trivićeva je navela da je Narodno pozorište Republike Srpske organizovanjem ovog teatar festa ostvarilo izuzetnu saradnju sa svim pozorištima iz regiona koja imaju tradiciju teatra.

Trivićeva je rekla da će resorno ministarstvo i ubuduće podržavati rad Narodnog pozorišta Srpske, kao nacionalnog teatra Republike Srpske.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig rekla je da su umjetnost i kultura temelj svakog društva koje želi da sačuva prave vrijednosti.

"Ukoliko ste u potrazi za istinom pozorište je mjesto gdje ćete je otkriti. Samo je neophodno da pažljivo posmatrate, osluškujete i prepoznate poruke", poručila je Dodigova.

U okviru festivala biće izvedeno sedam predstava, a sve počinju u 20.00 časova, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Večeras, drugog dana festivala, publika će moći da pogleda predstavu "Balkanski špijun" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

U utorak, 6. jula, na repertoaru je predstava "Pukovnik Ptica" Gradskog pozorišta Podgorica, 7. jula publika će moći da vidi "Kreketanje" Narodnog pozorišta Tuzla, a 8. jula predstavu "Ko je ubio Dženis Džoplin" u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad.

Predstava Zvezdara teatra "Osama - kasaba u Njujorku" biće odigrana 9. jula, dok će festival biti zatvoren u subotu, 10. jula izvođenjem predstave "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta.

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske su naveli da su ulaznice za predstave puštene u prodaju, te da je radno vrijeme biletarnice od 13.00 do 20.00 časova svakim radnim danom i subotom od 17.00 do 20.00 časova.

(Srna/Mondo)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop