• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovogodišnji Kestenburg otvara Nemanja Majdov: Ulaznice rasprodate u rekordnom roku

U Banjaluci će 28. novembra biti otvoren Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg" na kojem će u takmičarskom programu biti izvedene tri predstave, dok će van konkurencije nastupiti gosti iz Južne Koreje.

 Festival će se održavati od 28. do 30. novembra Izvor: Srna

Četvrto izdanje festivala biće otvoreno Mjuziklom “Brodvej u Banjaluci” u Banjalučkom studentskom pozorištu, a festival će otvoriti dvostruki prvak svijeta u džudou, Nemanja Majdov.

Generalni pokrovitelj festivala je kabinet PredsjednikaRepublike Srpske, a festival je podržan i od Vlade Republike Srpske, odnosno resornih ministara Natalije Trivić, Sonje Davidović i Srđana Rajčevića, te grada Banje Luke.

Direktor festivala Aleksandar Pejaković izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija postala tradicionalna, te predstavlja priliku da studenti sa ovih prostora razmjene iskustva sa studentima iz regiona i svijeta.

“Zbog epidemiološke situacije morali smo da ograničimo i broj učesnika, kao i publike, ali nas raduje što je velika zainteresovanost za naš festival, te je planirano i da nam dođu gosti iz Južne Koreje”, rekao je Pejaković novinarima.

On je naveo da su karte za predstave već rasprodate, te da je najveće interesovanje vladalo za predstavu “Šećer je sitan, osim kad je kocka”, u produkciji “Teatra na brdu” iz Beograda, koja će zatvoriti festival 30. novembra. Kako je Mondo ranije pisao, karte za ovu predstavu bile su raspoređene u tri kategorije: prvih pet redova koštali su 105 KM, sredina 85, a zadnji redovi 55 maraka. 

Predstavnik Turističke organizacije Banjaluka Suzana Šalić istakla je značaj ovog festivala, jer doprinosi razvoju turizma u Banjaluci.

"Festivalski turizam u Banjaluci ima veliki potencijal, te nam je cilju da podržimo sve manifestacije koje će doprinijeti njegovom razvoju, a “Kestenbur” je sigurno jedna od njih", rekla je Šalićeva.

Predstave će biti igrane na maloj i velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja u klasi profesora Branimira Popovića izvešće komad “U plamenu strasti”.

Studenti u klasi profesora Elene Kostić sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci igraće predstavu “Serbus Evropeikus”, dok će Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda predstavljati studenti u klasi profesora Srđana Karanovića sa predstavom “Greta iz Fausta”.

Van konkurencije biće izvedena predstava “Naša krila” reditelja Si Jong Voa i u produkciji “Teatra foks” iz Južne Koreje, te dvije komične opere u režiji docenta Vladana Đurkovića “Tako čine sve” i “Služavka gospodarica”, a u izvođenju studenata Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala studentskih pozorišta “Kestenburg”, koji dodjeljuje nagradu “Zlatni kesten” za najbolju predstavu u cjelini, radiće u sastavu glumica Svetlana Bojković iz Beograda, akademski slikar Maja Dodig iz Banjaluke, dramaturg Branislav Nedić iz Kruševca, pozorišni producent Bojan Ćetković iz Kruševca i glumica Aleksandra Ćosić iz Beograda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop