• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stari" glumci nagradili mlade: Predstava "Šećer je sitan osim kad je kocka" zatvorila ovogodišnji Kestenburg

Autor Nikolina Damjanić

Četvrti Međunarodni festival studentskih pozorišta „Kestenburg“ završen je sinoć izvedbom predstave „Šećer je sitan osim kad je kocka“ u režiji Nikole Kolje Pejakovića, nakon čega su dodijeljene nagrade.

 završen četvrti festival kestenburg Izvor: Aleksandar Čavić

Poznate glumačke zvijezde Andrija Milošević, Viktor Savić, Sloboda Mićalović i Milena Živanović izvele su ovu komediju pred banjalučkom publikom u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Direktor festivala Aleksandar Pejaković, uručio je nagrade za glumca i glumicu večeri Slobodi Mićalović i Viktoru Saviću. Nakon toga, proglašeni su ovogodišnji pobjednici festivala koji su učestvovali u takmičarskom dijelu. Zlatni kesten osvojio je Fakultet dramskih umjetnosti iz Cetinja za predstavu "U plamenu strasti", srebreni kesten dobila je Akademija nauka i umjetnosti iz Banjaluke za predstavu "Serbus evropeikus", dok je bronzani kesten pripao Fakultetu dramskih umjetnosti iz Beograda za predstavu "Greta iz Fausta".

Nagrada “Glasa Srpske” dodijeljena je Fakultetu dramskih umetnosti Cetinje.

Specijalna nagrada pripala je Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, dok je specijalna nagrada za koreografiju dodijeljena je Renati Agostini, a za režiju je nagrađen Srđan Karanović.

Direktor festivala Aleksandar Pejaković zahvalio se ovogodišnjim učesnicima i najavio da će sljedeći kestenburg 2023. godine da se održava na nekoliko lokacija.

Šećer je sitan osim kad je kocka
Izvor: Aleksandar Čavić

„Dobili smo poziv u San Francisko, Brizbejn i mnoge druge. Iako je festival održan u doba pandemije, uspjeli smo da da iznesemo na najbolji način“, reko je on.

Mlada studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, Maša Božović, kaže da joj je ovo prvo učešće na banjalučkom Kestenburgu.

„Zadovoljna sam organizacijom i ambijentom. Još sam u šoku i pod utiscima. Nisam svjesna da smo osvojili nagradu. Toliko smo se družili i zabavljali da sam zaboravila da postoje nagrade. Sve predstave su bile jako kvalitetne. Ovo je bila dobra prilika za nas studente da steknemo neka iskustva, ali da se sprijateljimo i sa ostalim studentima“, kaže ona.

Glumac Andrija Milošević zadovoljan je učešćem na ovogodišnjem banjalučkom festivalu, ali i prilikom da upozna mlade nade glumačke scene.

„Festival je predivan i fantastičan. Na kraju krajeva ne možete napraviti studentski festival, a da on ne bude pozitivan. Vidjeli ste kako se oni raduju zbog nagrada i kako se druže. Nekada je ovo bila tradicija, sada povremeno imate ovakve festivale. Mi smo nekad imali u Užicu, Celju, Novom Sadu, Sarajevu... Sada ovakvi festivali vraćaju nadu, ali i studente gdje oni pripadaju, a oni trebaju da budu na vrhu, a mi smo ti koji treba da im pomažemo jer su oni nove nade. Jedva čekam da se družim sa njima i upoznam nove klase. Mi stariji koji radimo predstave i posjećujemo pozorišta imamo priliku da se upoznajemo sa njima i vidimo ko je dobar za koju ulogu, što je korisna stvar, ali da ih zovemo na sljedeće predstave“, rekao je on.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop