• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balet u Banjaluci: U NPRS izvedena predstava "Sedam smrtnih grehova"

Autor Dragana Božić

Baletska predstava "Sedam smrtnih grehova" Narodnog pozorišta Beograd oduševila je večeras publiku u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

 Srn2022-2-10_2150937_0.jpg Izvor: Srna/Ana Bencun

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja je prisustvovala predstavi, istakla je značaj potpisivanja memoranduma o saradnji između ove dvije ustanove kulture, čiji su rezultat prva gostovanja u Banjaluci.

"Raduje me što je publika u Banjaluci sinoć imala priliku da gleda `Ožalošćenu porodicu`, a večeras baletsku predstavu i vjerujem da će saradnja dvije institucije kulture u narednom periodu zaista značiti mnogo u smislu profesionalne i umjetničke razmjene, a na dobrobit pozorišne publike", istakla je Trivićeva.

Ona je dodala da očekuje operete i u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, posebno sada kada je u toku formiranje filharmonije u okviru Narodnog pozorišta Republike Srpske.

"U planu nam je i da stvorimo mogućnosti za otvaranje srednjih umjetničkih škola, što je važno za profilisanje mladih talentovanih stvaralaca, a što će doprinijeti razvoju kulturne scene", rekla je Trivićeva.

Koreograf baletske predstave "Sedam smrtnih grehova" Igor Pastor rekao je da je ovo njegova prva koreografija, te da mu je veliko zadovoljstvo što će imati priliku da se predstavi publici u Banjaluci.

"Balet je izuzetan vid umetnosti, jer prikazuje šta je sve ljudsko telo u mogućnosti da izvede. Smatram da baletske predstave još nisu dovoljno ispraćene kako od publike, tako i od medija, iako imaju mnogo šta da pokažu", rekao je Pastor. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop