• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Demokratija" Beogradskog dramskog pozorišta otvara festival "Naši dani" u Banjaluci

Autor Dragana Božić

Predstavom "Demokratija" Beogradskog dramskog pozorišta u srijedu, 21. septembra, biće otvoren Festival "Naši dani" u Banjaluci.

 Festival "Naši dani" u Banjaluci Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Predstava će biti odigrana u Gradskom pozorištu "Jazavac" u 20.00 časova.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić rekla je da će publika na Festivalu moći da vidi ukupno pet predstava Beogradskog dramskog pozorišta.

"Ovaj festival prilika je za banjalučku publiku da vidi kvalitet predstava iz regiona, te da ga uporedi sa onima iz domaće produkcije", rekla je Grbićeva.

Ona je napomenula da su festivali i gostovanja prilika za povezivanja, razmjenu iskustava, ali i planiranje budućih zajedničkih projekata.

Organizator Gradskog pozorišta "Jazavac" Ljubiša Savanović izrazio je zadovoljstvo što će ovo pozorište i Narodno pozorište Republike Srpske imati priliku da ugoste ansambl Beogradskog dramskog pozorišta.

"U maju smo gostovali kod njih u okviru ovog festivala, te smo se beogradskoj publici predstavili sa pet predstava, koje su bile veoma posjećene", rekao je Savanović.

On je istakao da će banjalučka publika na Festivalu imati priliku da vidi neka od najznačajnijih rediteljskih, scenografskih ali i glumačkih imena Beogradskog dramskog pozorišta.

Drugog dana Festivala u četvrtak, 22. septembra, biće odigrana predstava "Plastelin" u Gradskom pozorištu "Jazavac", dok će u Narodnom pozorištu Srpske biti odigrane predstave "Čitač" u petak, 23. septembra, "Antigona" u subotu, 24. septembra, i "Zaljubljeni Šekspir" u nedjelju, 25. septembra. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop