• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O sudbini Krajišnika koji su završili u Vojvodini: Predstava „Oluja“ u NPRS

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Narodno pozorište Republike Srpske ugostiće članove ansambla iz Bačke Palanke koji će odigrati predstavu „Oluja“, nastalu s ciljem obilježavanja pogroma i protjerivanja Srba sa teritorije Republike Srpske Krajine u vojnoj operaciji od 4. do 7. avgusta 1995. godine.

 Oluja predstava NPRS Izvor: NPRS

 Autorka predstave je glumica Dragana Bosnić koja potpisuje tekst, režiju, izbor muzike i igra u predstavi. Pored nje u predstavi igraju glumci amateri i muška pjevačka grupa. Nosilac projekta i glavni organizator je Narodna biblioteka „Veljko Petrović” i Zavičajno udruženje „Sava Mrkalj“ iz Bačke Palanke.

U predstavi je opisana priča o protjeranim Srbima koji su se poslije „Oluje” naselili na teritoriji opštine Bačka Palanka, iako je tema obrađena na takav način da se može odnositi na sve protjerane Srbe. Kroz pričanje ličnih priča akteri opisuju ratna dešavanja i prate sudbinu srpskog naroda iz Krajine.

„Ovom predstavom pokazujemo da razumemo patnju proteranih Srba i da saosećajno i bratski gajimo spremnost da negujemo svoj rod i narod“, poručuju učesnici i organizatori projekta.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u nedjelju, 4. avgusta, s početkom u 20 časova.

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop