• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncertom Kamernog sastava "Mikuno trio" završena Jesenja sonata

Autor Dragana Božić

Koncertom kamernog sastava "Mikuno trio", koga čine višestruko nagrađivani muzičari iz Japana i Srbije, završen je 7. Internacionalni muzički festivala "Jesenja sonatu".

 Završena Jesenja sonata Izvor: Banski dvor/Borislav Brezo

Muzičari Jukiko Uno, Šinosuke Inugaj i Marko Miletić izveli su na violini, klaviru i violončelu kompozicije Šostakoviča i Mendelsona, što je publika u Banskom dvoru na kraju koncerta pozdravila ovacijama i višeminutnim aplauzom.

Violinistkinja Jukiko Uno rekla je da je proše godine nastupala u Banjaluci i da joj je taj nastup pružio priliku da upozna ovaj dio svijeta.

"Festival je zaista zanimljiv, publika je zainteresovana i postoji ta neka divna energija između nas muzičara i publike", rekao je Jukiko Uno.

Violončelista Marko Miletić rekao je da je festival "Jesenja sonata" svake godne sve bolji i bolji.

"Nivo se podiže neverovatno i sve je veća odgovornost doći i učestvovati uz takva imena. Banjalučani su predivna publika, to sam već čuo i od Benjamina Šmida i od Lorenca di Bele, svi su oduševljeni i svi žele da se vrate", rekao je Miletić.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović rekao je da je cilj ovogodišnje "Jesenje sonate" bio da kvalitetom sve bude na istom nivou kao što je bilo na prethodnim festivalima.

Izvor: Banski dvor/Borislav Brezo

"Neskromno možemo zaključiti i po rekacijama publike i po svim koncertima koji su održani da je sada iza nas najbolje festivalsko izdanje. Izuzetne interpretacije, na najvišem umjetničkom nivou. Posebno me raduje maksimalna posjećenost svih festivalskih događaja, jer se za svaki koncert tražila karta više", rekao je Matović.

On je naveo da je Banjluka ponovo dokazala i pokazala da ima publiku koja voli umjetničku muziku.

"Kada dovedemo svijet kod nas, tada se i mi pokažemo da smo svijet. Vjerujem da će i ovogodišnji učesnici širiti najmoguću ljepšu sliku o Banjaluci, Banskom dvoru, Republici Srpskoj i da će Banski dvor nastaviti da bude prepoznatljiv ambasador kulture našeg grada", istakao je Matović.

On je zahvalio izvođačima, publici i pokroviteljima festivala Kabinetu predsjednika Republike Srpske i gradu Banjaluka.

Na Internacionalnom festivalu "Jesenja sonata" nastupili su etablirani muzički umjetnici iz Italije, Japana, Austrije, Republike Srpske i Srbije. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop