• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romantično za kraj: Zatvorena šesta "Jesenja sonata" (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Šesti Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata" zatvoren je sinoć u Banjaluci koncertom renomiranog ruskog violončeliste Dmitrija Kouzova i jednog od najboljih srpskih kamernih orkestara "Kamerata" Novi Sad.

 Kamerata i Kouzeov u Banskom dvoru Izvor: Borislav Brezo/Banski dvor

Oni su za nadahnuto izvođenje kompozicija Čajkovskog, Griga, Vrebalove i Bramsa nagrađeni višeminutnim alauzima i ovacijama u prepunoj koncertnoj dvorani Banskog dvora.

"Program koji smo izveli za publiku u Banjaluci odražava romantični period u muzici. Festivali poput ovog su važni jer su oni zapravo prostori i mjesta gdje ljudi izvode muziku za ljude, posebno u ovom dobu modernih tehnologija. Muzika je jedan od načina da ostvarimo bliskost sa publikom, jer ništa ne može da zamijeni taj živi kontakt između muzičara i publike", rekao je Kouzov.

Izvor: Borislav Brezo/Banski dvor

Marko Miletić iz "Kamerate" rekao je da je Kouzov reprezent jednog velikog soliste, mislioca kada je riječ o muzici i izrazio zadovoljstvo zbog rada sa njim.

"`Jesenja sonata` je uvek imala vrlo dobar program, ali definitivno je primjetno da iz godine u godinu taj kvalitet raste. Ovogodišnji učesnici su izuzetni, neke poznajem lično i znam koji je to nivo, jako mi je drago da se to razvija u tom smjeru i vjerujemo da će tako i da se nastavi. Mi ćemo uvijek rado biti vaši gosti", naglasio je Miletić.

Izvor: Borislav Brezo/Banski dvor

Ove godine su na "Jesenjoj sonati" nastupili vrhunski muzički umjetnici iz Rusije, Japana, Belgije, Srbije i Republike Srpske.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović zahvalio je umjetnicima, vjernoj publici, pokroviteljima i medijima koji su učinili da i ovo izdanje "Jesenje sonate" ostane zapamćeno kao posebno i po kvalitetu i atmosferi.

Izvor: Borislav Brezo/Banski dvor

Pokrovitelji ovog festivala su predsjednik Republike Srpske i grad Banjaluka.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop