• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncertom "Gudača Svetog Đorđa" otvoren festival "Jesenja sonata"

Autor Dušan Volaš

Koncertom renomiranog beogradskog kamernog ansambla "Gudači Svetog Đorđa", u Banjaluci je večeras otvoren Šesti internacionalni muzički festival "Jesenja sonata".

 Jesenja sonata Izvor: JU Banski Dvor

Festival se održava u Banskom dvoru, a pokrovitelji su predsjednik Republike Srpske i grad Banjaluka.

Član kamernog ansambla Ljubomir Milanović rekao je da im je velika čast što su pozvani da otvore jedan ovako značajan festival koji je iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji, što sa programom, što sa solistima i umjetnicima koji dolaze.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović rekao je da je "Jesenja sonata" u prethodnom periodu snažno odjeknula u regionu, dobivši izuzetno pozitivne recenzije muzičke kritike, te veliku podršku publike.

"Ova manifestacija je pokazala da smo na pravom putu i da umjetnička muzika i te kako ima svoje posjetioce ukoliko im se ponudi kvalitet i adekvatna promocija pripremljenog program", rekao je Matović.

Kamerni ansambl "Gudači Svetog Đorđa" sa tradicijom dugom pune tri decenije iza sebe ima više od 1.600 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu, saopšteno je iz Banskog dvora.

Njihov repertoar obuhvataju djela iz različitih stilskih epoha od baroka do savremene muzike, među kojima su kompozicije srpskih autora.

Umjetnički direktor i dirigent "Gudača Svetog Đorđa" je svjetski priznati umjetnik i najuspešniji srpski dirigent današnjice Srboljub Dinić, a koncertmajstor u Banjaluci bila je Mina Mendelson.

Sutra, drugog dana festivala, predstaviće se Kugoni trio iz Belgije koji čine tri ostvarena i višestruko nagrađivana belgijska muzička umjetnika - pijanista Bert Koh, violinista Nikolas Dupon i saksofonista Kurt Bertels.

SRNA

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop